top of page
Mustafa Kemal Ataonder anaokul kres nursery cocuk egitim.jpg

EĞİTİM PROGRAMI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygun gördüğü okul öncesi eğitim müfredatına uygun şekilde çocukların gelişim özelliklerine göre birden fazla yaklaşımı bir araya getiren karma bir eğitim programı uygulamaktayız.

PROJE BAZLI EĞİTİM

Proje Tabanlı Öğrenme, çocukların aktif katılımını sağlayan, üst düzey bilişsel aktiviteleri destekleyen, çok çeşitli araç ve kaynak kullanımını gerektiren; akademik sosyal ve hayat becerilerini birlikte ele alan ve teknoloji kullanımını vurgulayan bir öğretim modelidir.

Çocukların, kendilerine özgü çalışmalarına, problem çözmelerine, düşünmelerine, sorgulamalarına, araştırma yapmalarına, öğrendikleri her yeni bilgiyi önceki öğrendikleri ile bağdaştırma imkanı sağlamaktadır. Hem bireysel hem de grup olarak yapılabilen projeler sayesinde çocuklar bir gruba ait olma duygusu yaşarlar.

GEMS ETKİNLİKLERİ

GEMS programı ilk olarak 1984 yılında California Üniversitesi bünyesinde yer alan Lawrence Hall of Science adlı bir fen merkezi tarafından oluşturulmuştur. Bu program; öğrencilere fen ve matematiği erken yaşlarda eğlenceli etkinlikleriyle sevdirmeyi, aktif öğrenme yoluyla bilimin tüm süreçlerini yaşama imkanı veren kaliteli ve esnek bir programdır. Dev boyutlu sabun köpükleri oluşturulması, güneş ısısı deneylerinin yapılması, parmak izi tespiti gibi bütün GEMS etkinliklerinin amacı öğrencilerin hayal gücünü harekete geçirmektir.

Mustafa Kemal Ataonder anaokul kres nursery cocuk egitim atasehir istanbul.jpg

SCAMPER

Çocukların yaratıcılığını geliştirmeyi amaçlayan alternatif bir eğitim metodu olan bu sistem, tek bir nesneye yöneltilen düşünme yöntemi serisidir. Tek bir nesne seçilir, beyin fırtınası yoluyla bu nesne değiştirilip geliştirilir. Aktivite sırasında çocuğa sorular sorulur, hayal gücünü kullanmasını ve sorulara çözümler getirmesi istenmektedir. Bu sorular çocuğun daha önce alışık olmadığı şekilde düşünmesini sağlamaktadır. Bir anlamda farklı düşünme becerilerini kazandırmaya yönelik bir girişimdir. Soruların hangilerinde zorlandıkları belirlenir diğer çalışmalarda basitleştirip değiştirilmektedir.

Scamper’ ın felsefesi; her fikir, var olan başka bir fikirden doğar. Çocuklarımızın yaratıcılığını geliştirmek, hayal gücü ve düşünme becerilerini geliştirmek amacı ile Scamper yöntemini okulumuzda uygulamaktayız. Çocuklarımıza hazır çözümler sunmak yerine birden fazla çözüm üretme konusunda desteklemekteyiz. Bu yöntem, çocuklarımıza düşüncelerini değiştirmeleri ya da birleştirmeleri konusunda adım attırarak yaratıcı düşünmelerini sağlamaktadır. Yine bu yöntemle çocuklar bir yandan yaratıcılıklarını geliştirirken diğer yandan da pratik yapma olanağı bulurlar. Esnek düşünebilmeyi ve kalıpları yıkmayı öğrenirler.

MONTESSORİ ETKİNLİKLERİ

Bu sistemin temel amacı; çocukları ezber ve şekilcilikten uzak tutarak, dokunarak ve yaşayarak öğrenmeyi gerçekleştirmektir. Öğrenme somuttan soyuta doğru olmalı, başka bir deyişle somut deneyim olmadan sağlıklı şekilde soyut kavramların öğrenilmesi uygun görülmez. Öğretmen çocukların ihtiyaçlarına öncelik vererek onlara uygun eğitim ortamını yaratma ve yönlendirme konusunda rehberlik eder.

 

Bu eğitim yaklaşımı, geleneksel şekilci eğitim yöntemine ters olarak öğretmen pasif çocuk ise aktif konumdadır. Okulumuzda tüm matematik, fen, günlük yaşam becerileri dersleri bu metodun gerektirdiği doğrultuda hazırlanmaktadır. Montessori metoduyla eğitim, teoriden uzak, yaparak ve yaşayarak öğrenme prensibine dayanır. “Let me do it myself!” (“Bırak kendim yapayım!”) şeklinde özetlenebilecek olan bu yöntem ile uygun yaşlarda öğrenilenler kalıcı olup ve çocuğun ilerdeki eğitimine sağlam bir temel oluşturmaktadır.

İletişim

Adres

Ataşehir Atatürk Mah. Vatan Caddesi No:24 İstanbul / Türkiye 34758

Telefon

Açık saatler

Pazartesi-Cuma

07:30 – 18:30 

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page